Αναλαμβάνουμε τη συντήρηση και επισκευή οικιακών ψυγείων και καταψυκτών.
Λίγα λόγια για τη σωστή χρήση του οικιακού μας ψυγείου.
Πολλές φορές παρατηρούμε ότι τα τρόφιμα που τοποθετήσαμε στο ψυγείο μας, αλλοιώθηκαν πριν την ημερομηνία λήξεως, αυτό συμβαίνει γιατί οι καταναλωτές είτε δεν ελέγχουν τη θερμοκρασία του ψυγείου τους , είτε αγνοούν τη σημασία της σωστής θερμοκρασίας ψύξης.
Το θάλαμο συντήρησης του ψυγείου, πρέπει να το ρυθμίσουμε στους 2-4 C, ενώ στο θάλαμο κατάψυξης, η ιδανική θερμοκρασία για να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων, είναι -18 C και κάτω.
Δεν πρέπει να αφήνουμε στο ψυγείο, να συσσωρευτεί πάγος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το ψυγείο δε θα λειτουργεί αποδοτικά. Αν το ψυγείο δεν είναι νέας τεχνολογίας nofrost, τότε πρέπει να κάνουμε απόψυξη εμείς. Το σταδιακό ξεπάγωμα μέσα στο ψυγείο όλη τη νύχτα, αποτελεί τον πιο σωστό τρόπο απόψυξης.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Μην ξαναπαγώνετε τρόφιμα που έχουν ξεπαγώσει!
Βακτήρια μπορούν να αναπτυχτούν σε κατεψυγμένα τρόφιμα κατά την απόψυξη. Αν το ίδιο τρόφιμο καταψυχτεί ξανά, τα βακτήρια δεν θα θανατωθούν αλλά θα πέσουν σε λήθαργο. Στο επόμενο ξεπάγωμα θα ξυπνήσουν περισσότερα βακτήρια και θα πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο.